Tarte Flambée
RECEPT 1: Met tomatensaus + geroosterde groenten
Ingrediënten (4 taarten)
4 vellen Tarte flambée deeg (Sligro)
Basis:
1 bloemkool
2 rode bieten
8 wortelen
2 el olijfolie
2 el appelazijn
Peper en zout
Topping:
2 zoete aardappelen
2 courgettes
4 rode ajuinen
2 geroosterde paprika’s
2 trosjes kersttomaten
1 el Chiliflakes en komijnzaad
Peper en zout
Sausje:
250 ml griekse yoghourt
2 el gedroogde munt
2 el olijfolie
Sap van 1 citroen
10 verse muntblaadjes
Bereiding
Rooster de parika’s 20 minuten op 220 graden
Maak de bloemkolen, wortelen en rode bieten schoon, snij ze in stukken en kook ze gedurende 7 minuten
Laat uitdruipen en mix samen met de olijfolie en de appelazijn tot een gladde massa. Afkruiden met peper en zout
Was en schil de groenten
Bak de zoete aardappelen in olijfolie met de chili flakes en het komijnzaad. Voeg de geroosterde parika’s toe
Bak de courgettes en de rode ajuin in olijfolie. Voeg de kerstomaten toe
Meng de gebakken groenten
Leg het deeg open en strijk de basis open tot op 2 cm van de rand
Leg de groenten op de basis
Rooster gedurende 7 minuten op 250 graden in de oven
Meng yoghurt, citroensap, gedroogde munt, verse munt en olijfolie. Serveer samen met de taart.
Smakelijk!
RECEPT 2: Met pompoen & spinazie
Ingrediënten (4 taarten)
4 vellen Tarte flambée deeg (Sligro)
Basis
1 pompoen (2 kg)
2 el geelwortel
2 el parikapoeder
4 el olijfolie
Peper en zout
Topping
2 kg spinazie
2 el kruidnagel
4 stukjes look
1 kg champignons
2 bollen mozarella
Peper en zout
Bereiding
Schil de pompoen, snij in stukken en kook gedurende 7 minuten
Voeg het geelwortelpoeder, paprikapoeder, peper, zout en olijfolie toe en mix tot een gladde massa
Snij de look in kleine stukjes
Bak de look in olijfolie en laat de spinazie smelten (afkruiden met kruidnagel)
Bak de champignons in olijfolie
Leg het deeg open en strijk de basis open tot op 2 cm van de rand
Leg de groenten op de basis en verbrokkel de mozarella
Rooster gedurende 7 minuten op 250 graden in de oven
Smakelijk!
RECEPT 3: Met mascarpone en aardappelen
Ingrediënten (4 taarten)
4 vellen Tarte flambée deeg (Sligro)
Basis
500 gr mascarpone
16 salieblaadjes
1 blikje ansjovis
120 gram pecorino
Een scheut olijfolie
Topping
12 middelgrote aardappelen
1 tros pijpajuin
Peper en zout
Topping
2 zoete aardappelen
2 courgettes
4 rode ajuinen
2 geroosterde paprika’s
2 trosjes kersttomaten
Bereiding
Mix de mascarpone, de salieblaadjes, de ansjovis en de pecorino (in stukjes snijden) en de olijfolietot een vloeibaar deeg
Snij de aardappelen in fijne schijven met de mandoline. Meng met olijfolie, zout en (voldoende) peper. Leg de schijfjes open op een bakplaat en bak 7 minuten op 250 graden
Leg het deeg open en bestrijk met de basis tot op 2 cm van de rand
Strooi er de versnipperde pijpajuin over en leg er de schijfjes aardappel op.
Bak nog 7 minuten op 250 graden in de oven
Smakelijk!