Tarte Flambée

RECEPT 1: Met tomatensaus + geroosterde groenten

Ingrediënten (4 taarten)

  • 4 vellen Tarte flambée deeg (Sligro)

  • Basis:

    • 1 bloemkool

    • 2 rode bieten

    • 8 wortelen

    • 2 el olijfolie

    • 2 el appelazijn

    • Peper en zout

  • Topping:

    • 2 zoete aardappelen

    • 2 courgettes

    • 4 rode ajuinen

    • 2 geroosterde paprika’s

    • 2 trosjes kersttomaten

    • 1 el Chiliflakes en komijnzaad

    • Peper en zout

  • Sausje:

    • 250 ml griekse yoghourt

    • 2 el gedroogde munt

    • 2 el olijfolie

    • Sap van 1 citroen

    • 10 verse muntblaadjes

Bereiding

  1. Rooster de parika’s 20 minuten op 220 graden

  2. Maak de bloemkolen, wortelen en rode bieten schoon, snij ze in stukken en kook ze gedurende 7 minuten

  3. Laat uitdruipen en mix samen met de olijfolie en de appelazijn tot een gladde massa. Afkruiden met peper en zout

  4. Was en schil de groenten

  5. Bak de zoete aardappelen in olijfolie met de chili flakes en het komijnzaad. Voeg de geroosterde parika’s toe

  6. Bak de courgettes en de rode ajuin in olijfolie. Voeg de kerstomaten toe

  7. Meng de gebakken groenten

  8. Leg het deeg open en strijk de basis open tot op 2 cm van de rand

  9. Leg de groenten op de basis

  10. Rooster gedurende 7 minuten op 250 graden in de oven

  11. Meng yoghurt, citroensap, gedroogde munt, verse munt en olijfolie. Serveer samen met de taart.

Smakelijk!

RECEPT 2: Met pompoen & spinazie

Ingrediënten (4 taarten)

  • 4 vellen Tarte flambée deeg (Sligro)

  • Basis

    • 1 pompoen (2 kg)

    • 2 el geelwortel

    • 2 el parikapoeder

    • 4 el olijfolie

    • Peper en zout

  • Topping

    • 2 kg spinazie

    • 2 el kruidnagel

    • 4 stukjes look

    • 1 kg champignons

    • 2 bollen mozarella

    • Peper en zout

Bereiding

  1. Schil de pompoen, snij in stukken en kook gedurende 7 minuten

  2. Voeg het geelwortelpoeder, paprikapoeder, peper, zout en olijfolie toe en mix tot een gladde massa

  3. Snij de look in kleine stukjes

  4. Bak de look in olijfolie en laat de spinazie smelten (afkruiden met kruidnagel)

  5. Bak de champignons in olijfolie

  6. Leg het deeg open en strijk de basis open tot op 2 cm van de rand

  7. Leg de groenten op de basis en verbrokkel de mozarella

  8. Rooster gedurende 7 minuten op 250 graden in de oven

Smakelijk!

RECEPT 3: Met mascarpone en aardappelen

Ingrediënten (4 taarten)

  • 4 vellen Tarte flambée deeg (Sligro)

  • Basis

    • 500 gr mascarpone

    • 16 salieblaadjes

    • 1 blikje ansjovis

    • 120 gram pecorino

    • Een scheut olijfolie

  • Topping

    • 12 middelgrote aardappelen

    • 1 tros pijpajuin

    • Peper en zout

  • Topping

    • 2 zoete aardappelen

    • 2 courgettes

    • 4 rode ajuinen

    • 2 geroosterde paprika’s

    • 2 trosjes kersttomaten

Bereiding

  1. Mix de mascarpone, de salieblaadjes, de ansjovis en de pecorino (in stukjes snijden) en de olijfolietot een vloeibaar deeg

  2. Snij de aardappelen in fijne schijven met de mandoline. Meng met olijfolie, zout en (voldoende) peper. Leg de schijfjes open op een bakplaat en bak 7 minuten op 250 graden

  3. Leg het deeg open en bestrijk met de basis tot op 2 cm van de rand

  4. Strooi er de versnipperde pijpajuin over en leg er de schijfjes aardappel op.

  5. Bak nog 7 minuten op 250 graden in de oven

Smakelijk!

Vorige
Vorige

Kabeljauw met paprika-courgette stoofpotje

Volgende
Volgende

Veggie paddenstoelen lasagne