Kabeljauw met paprika-courgette stoofpotje
Ingrediënten (4p)
400 gr kabeljauwhaasje zonder graten en huid, in 4 stukken
1 rode paprika en 1 gele
1 courgette
4 tomaten, in blokjes gesneden
1 ui
2 knoflooktenen, fijn gehakt
2 laurierblaadjes
1 tl kurkuma
1 tl gemalen korianderzaad
korianderblaadjes volgens jouw smaak
1 el honing of suiker
3 el appelazijn
2 eieren, loseklopt
3-4 el (spelt/tarwe/rijste/kikkererwten)bloem, om te paneren, gemengd met 1tl zout
2 el olijfolie
Bereiding
Verwarm de oven of BBQ voor op 190°C.
Verwijder de pitjes van de paprika en snij hem in dunne repen. Was de courgette en snij hem in lange repen (hij is lekkerder ongeschild).
Snipper de ui of snij hem in dunne ringen. Verhit een grote pan met olie en bak de uien regelmatig roerend totdat ze lichtbruin worden (maar niet verbrand, nog 5 min).
Voeg de korianderzaadjes en de courgetterepen en bak ze nog een paar minuten mee. Voeg vervolgens de paprikastukjes en bak mee voor nog 5 minuten.
Voeg de knoflook, de laurierblaadjes, kurkuma en tomatenblokjes in de pan en laat alles sudderen 8-10 minuten.
Voeg ten slotte de azijn, de honing/suiker, het zout en de peper toe en roer alles door elkaar en laat nog een paar minuten meebakken. Voeg als laatst de korianderblaadjes toe en zet het vuur uit.
Verhit in een andere pan de andere 2el olie. Wentel de kabeljauw door de bloem (met zout), mocht je deze gebruiken. Wentel hem vervolgens in het ei en bak ze 2 minuten ongeveer aan elke kant. Zo niet kan je de vis alleen door het ei wentelen en kort bakken.
Verdeel groente “saus” in een mooie ovenschaal en leg de vis voorzichtig er boven op.
Voeg nog 2 dl water in de shcaal zodat de vis net is ondergedompeld in groente en vocht.
Zet de schaal voor 10 minuten in de oven, dan is de vis als het goed is gaar.
Smakelijk!