Reuzencouscoustaart
Benodigdheden
Taart:
250 gram parelcousous
Kokend water
10 bosuien
120 ml olijfolie
150g babyspinazie
1 el korianderzaad
100 gr mozzarella geraspt
50 g pecorino
2 tenen knoflook
15g basilicum
220 g griekse yoghurt
2 eieren
50g bloem
Paprikasaus:
2 rode paprika’s
1 tomaat
60 ml olijfolie
2 bollen knoflook
2 el rode wijnazijn
peper en zout
Bereiding
Paprikasaus:
Rooster de rode paprika’s (royaal gepeperd) en de knoflookbollen, besprenkeld met olie op 200 graden in de oven
Ontpel de paprika’s, meng ze met de tomaat, de olijfolie, knoflookbollen, rodewijnazijn en het peper en zout. Pureer het geheel om de paprikasaus te bekomen.
Taart:
Laat de couscous onder water een 10-tal minuten zacht doorkoken (roeren!)
Bak de bosuien, voeg de spinazie toe, laat zinken en doe dan alle andere ingrediënten erbij. Goed mengen.
Plaats het couscousmengsel in een bakvorm en zet 20 minuten in een oven op 200 graden tot de taart mooi bruin gekorst is. Serveer met de paprikasaus.
Smakelijk!
bron: https://cooking.nytimes.com/recipes/1021548-giant-couscous-cake-with-roasted-pepper-sauce