Reuzencouscoustaart

Benodigdheden

Taart:

  • 250 gram parelcousous

  • Kokend water

  • 10 bosuien

  • 120 ml olijfolie

  • 150g babyspinazie

  • 1 el korianderzaad

  • 100 gr mozzarella geraspt

  • 50 g pecorino

  • 2 tenen knoflook

  • 15g basilicum

  • 220 g griekse yoghurt

  • 2 eieren

  • 50g bloem

Paprikasaus:

  • 2 rode paprika’s

  • 1 tomaat

  • 60 ml olijfolie

  • 2 bollen knoflook

  • 2 el rode wijnazijn

  • peper en zout

 Bereiding

Paprikasaus:

  1. Rooster de rode paprika’s (royaal gepeperd) en de knoflookbollen, besprenkeld met olie op 200 graden in de oven

  2. Ontpel de paprika’s, meng ze met de tomaat, de olijfolie, knoflookbollen, rodewijnazijn en het peper en zout. Pureer het geheel om de paprikasaus te bekomen.

Taart:

  1. Laat de couscous onder water een 10-tal minuten zacht doorkoken (roeren!)

  2. Bak de bosuien, voeg de spinazie toe, laat zinken en doe dan alle andere ingrediënten erbij. Goed mengen.

  3. Plaats het couscousmengsel in een bakvorm en zet 20 minuten in een oven op 200 graden tot de taart mooi bruin gekorst is. Serveer met de paprikasaus.

Smakelijk!

bron: https://cooking.nytimes.com/recipes/1021548-giant-couscous-cake-with-roasted-pepper-sauce

Vorige
Vorige

Verrassende koolsla

Volgende
Volgende

Geroosterde pastinaak en zoete aardappel met kappertjesvinaigrette