Overvolle groententaart
Ingrediënten
1 rode en 1 gele paprika
1 dl olijfolie
1 aubergine, in blokjes van 1 cm
1 kleine zoete aardappel, geschild en in blokjes van 1 cm
1 courgette, in blokjes van 1 cm
2 middelgrote uien, in dunne ringen
2 laurierblaadjes
een rol bladerdeeg (of diepvries bladerdeeg)
de blaadjes van 8 takjes tijm
120 g ricotta
120 g feta
7 cherrytomaatjes, doormidden gesneden
2 middelgrote eieren
2 dl slagroom
zout en peper
Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 ' C. Snijd de parika's doormidden en haal de zaadlijsten eruit. Leg ze in een ovenschaal, besprenkel ze met olijfolie en rooster ze 25 minuten. Laat ze even afkoelen, ontvel ze eventueel en snijd ze in reepjes.
Roer de aubergine-, zoete aardappel- en courgetteblokjes door elkaar met wat olijfolie en zout en peper en rooster ze 20 à 30 minuten in de oven.
Bak de uien met laurier en wat zout in een pan met 2 el olijfolie, op een matig vuur, tot ze goudbruin zijn. Laat de uien even afkoelen en neem de laurierblaadjes weg.
Leg het bladerdeeg op bakpapier in een taartvorm met ongeveer 22 cm doorsnede. Druk het in de rand en laat het wat over de rand hangen.
Verdeel de uien op de bodem en leg alle geroosterde groenten er mooi bovenop. Bestrooi met tijm. Verbrokkel de feta en schik samen met toefjes ricotta bovenop de groenten. Verdeel de tomatenpartjes bovenop het geheel met de snijkant naar boven.
Klop de eieren los in een kom, samen met de slagroom en wat zout en peper. Giet het mengsel over het geheel in de taartvorm en bak 35 à 40 minuten tot de vulling stevig en goudbruin is. Haal uit de oven, laat afkoelen en serveer.