Couscoussalade met cherrytomaatjes en kruiden
Ingrediënten
250 g couscous
90 ml olijfolie
2 tl ras el hanout
300 g kerstomaatjes
2 uien, in ringen gesneden
30 g gele rozijnen
1 tl komijn
50 g amandelschilfers
15 g korianderblad, grofgesneden
15 g munt, grof gescheurd
1 tl citroenzeste en 1 el citroensap
zout en zwarte peper
Bereiding
Meng de couscous met 1tl ras el hanout, een snuf zout en 2 el olijfolie en giet er 400 ml kokend water over. Roer het geheel door elkaar en dek af voor 10 minuten. Roer de couscous daarna los met een vork.
Verhit 1 el olijfolie in een pan en bak de kerstomaten 3 à 4 minuten onder af en toe roeren tot ze bruin zijn en openbarsten. Doe ze samen met het sap in een schaal en bestrooi met wat zout.
Bak daarna de uien samen in wat olijfolie met 1 tl ras el hanout en een snuf zout, tot ze gaar en goudbruin zijn. Meng de rozijnen door de uien en laat afkoelen.
Roer het uien-rozijnenmengsel door de couscous. Voeg ook de komijn, amandelen, de verse kruiden, citroenrasp en -sap, een snuf zout en peper toe.
Serveer de couscoussalade met daarbovenop de tomaatjes.