Bloemkoolsalade met granaatappelpitten
Ingrediënten
800 gram bloemkool
1 middelgrote ui
80 ml olijfolie
25 gram peterselie
10 gram munt
10 gram dragon
80 gram granaatappelpitten (+- 1/2 granaatappel)
40 gram gepelde en grof gehakte pistachenoten
1 tl gemalen komijnzaad
1,5 tl citroensap
zout
Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Hak 1/3 van de bloemkool fijn. Wij gebruiken hiervoor de thermomix, in ongeveer 3 seconden heeft de bloemkool de juiste structuur. Het is ook mogelijk met een andere keukenmachine of met een rasp. Snijd de rest van de bloemkool in kleine roosjes van 3 cm. Snijd de ui in ringen. Meng 2 eetlepels olijfolie met een snuf zout en meng dit met de bloemkoolroosjes en de ui. Rooster dit 20 minuten gaar en goudbruin in de oven. Laat afkoelen.
Hak de verse kruiden en pistache noten grof. Meng de rest van de olijfolie met de komijn, het citroensap en een snuf zout. Meng de geroosterde bloemkool, fijngehakte bloemkool, de vers kruiden, granaatappel, noten en dressing door elkaar en serveer.