Bloemkoolsalade met granaatappelpitten

Ingrediënten

  • 800 gram bloemkool

  • 1 middelgrote ui

  • 80 ml olijfolie

  • 25 gram peterselie

  • 10 gram munt

  • 10 gram dragon

  • 80 gram granaatappelpitten (+- 1/2 granaatappel)

  • 40 gram gepelde en grof gehakte pistachenoten

  • 1 tl gemalen komijnzaad

  • 1,5 tl citroensap

  • zout

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.

  2. Hak 1/3 van de bloemkool fijn. Wij gebruiken hiervoor de thermomix, in ongeveer 3 seconden heeft de bloemkool de juiste structuur. Het is ook mogelijk met een andere keukenmachine of met een rasp. Snijd de rest van de bloemkool in kleine roosjes van 3 cm. Snijd de ui in ringen. Meng 2 eetlepels olijfolie met een snuf zout en meng dit met de bloemkoolroosjes en de ui. Rooster dit 20 minuten gaar en goudbruin in de oven. Laat afkoelen.

  3. Hak de verse kruiden en pistache noten grof. Meng de rest van de olijfolie met de komijn, het citroensap en een snuf zout. Meng de geroosterde bloemkool, fijngehakte bloemkool, de vers kruiden, granaatappel, noten en dressing door elkaar en serveer.

Vorige
Vorige

Couscoussalade met cherrytomaatjes en kruiden

Volgende
Volgende

Geroosterde pompoensoep van Ottolenghi