Japanese mule

Benodigdheden (2 personen)

  • 1 blik gemberbier alcoholvrij, bijvoorbeeld Old Jamaica

  • 250 ml sake (investeer in een sake van iets betere kwaliteit voor het beste resultaat)

  • 1/4 bosje koriander, steeltjes verwijderd

  • 1/8 komkommer in dunne plakjes

  • 1/4 limoen in dunne plakjes

  • 1 duimlengte gember geschild, in dunne plakjes

  • ijsklontjes naar smaak

 Bereiding

  1. Giet 1 blik gemberbier langzaam in een karaf. Om te voorkomen dat het gemberbier prik verliest, laat je deze het beste langzaam langs de kant de karaf in glijden.

  2. Voeg 250 ml sake toe.

  3. Verscheur de bladeren van koriander met je handen en voeg deze toe aan het mengsel, samen met de in dunne plakken gesneden komkommer, in dunne plakken gesneden limoen en 1 geschilde en in dunne plakken gesneden gember.

  4. Dek de karaf af en laat de smaken ongeveer 15 minuten samenkomen in de koelkast voordat je de cocktail uitschenkt

  5. Voeg eventueel ijsklontjes toe en serveer.

Smakelijk!

Vorige
Vorige

Geroosterde pastinaak en zoete aardappel met kappertjesvinaigrette

Volgende
Volgende

Appeltaart met crumblelaag