Rode bietensoep met gember en kokosroom

Ingrediënten

  • 500 ml groentebouillon

  • 800 g rode bieten, gekookt

  • 5 cm verse gember

  • 1 ui

  • 400 ml kokosroom

  • 0,5 tl karwijzaadjes

  • 2 el citroensap

  • 1 blad laurier

  • 2 kruidnagels

  • zout & versgemalen zwarte peper

  • olijfolie

Bereiding

  1. Snijd de ui fijn en rasp de gember.

  2. Fruit de ui met karwijzaadjes en de kruidnagels, laurier en gember in olie en voeg er de gekookte bietjes en citroensap aan toe.

  3. Voeg de bouillon toe en breng aan de kook. 

  4. Schil de rode bietjes en snij ze in stuken en kook ze in de bouillon

  5. Giet er de okosroom bij. 

  6. Mix fijn en voeg eventueel nog wat bouillon toe als de soep niet de gewenste dikte heeft.

Smakelijk!

Vorige
Vorige

Geroosterde pompoensoep van Ottolenghi

Volgende
Volgende

Courgette-erwten soep