No-bake cheesecake
Ingredienten
500 gr Griekse yoghurt
200 gr haverkoekjes of digestives
60 gr boter, gesmolten
1 ½ el verse tijmblaadjes
400 gr roomkaas
40 gr poedersuiker
1 citroen
150 gr witte chocolade, grof gehakt
60 gr honing
Bereiding
Bekleed een springvorm van 23 centimeter met bakpapier en zet hem opzij.
Bekleed een zeef met een schone theedoek en zet hem op een kom. Schep de yoghurt erin en haal de randen van de theedoek bij elkaar.
Knijp de yoghurt in de doek uit zodat er zoveel mogelijk vocht uitloopt. Je houdt ongeveer 340 gram dikke yoghurt over. Zet deze tot gebruik opzij en gooi het vocht weg.
Doe de koekjes in een plastic zak en verkruimel ze met een deegroller.
Roer de kruimels met de gesmolten boter en 1 eetlepel tijmblaadjes door elkaar en druk het mengsel op de bodem van de springvorm uit tot een gelijkmatige laag. Zet in de koelkast.
Klop de roomkaas, uitgelekte yoghurt, poedersuiker en citroenrasp tot een glad en gelijkmatig mengsel: doe dat in een standmixer of in een kom met een handmixer. Smelt ondertussen de witte chocolade au bain-marie. Doe de chocolade daarvoor in een kom en zet deze op een pan met een laagje kokend water. Let erop dat de kom het water niet raakt. Laat de chocolade al roerende smelten. Schep de gesmolten chocolade door het roomkaasmengsel en klop het glad.
Strijk het roomkaasmengsel gelijkmatig uit over de koekjesbodem en laat de taart minimaal 2 uur opstijven in de koelkast.
Verwarm vlak voor je de taart gaat serveren de honing met de overige tijmblaadjes in een steelpannetje tot hij zacht en vloeibaar is. Haal de pan van het vuur en sprenkel de honing over de cheesecake.
Smakelijk!
Bron recept: https://rutgerbakt.nl/taart-recepten/cheesecake/no-bake-cheesecake-van-ottolenghi/
Bron foto: https://www.pinterest.de/pin/681943568570418388/